2015. június 10., szerda

1. nap: 2015. jún. 3.

Reggel 4-kor indultunk Csornáról. Útközben többen szunyókáltak, mi beszélgetéssel töltöttük az időt. Először 6 óra körül álltunk meg egy benzinkútnál, ott mindenki leszállt, hogy mozogjon egy kicsit. Hat óra után már Budapestnél jártunk. Mikor kiértünk a városból a mi társaságunk is pihent egy kicsit.
Tíz óra körül megérkeztünk az országhatárhoz, itt álltunk pár percet, míg megnézték a személyi igazolványainkat. Romániában az első megállónk Nagykároly volt. Ott megnéztük a Károlyi-kastélyt, ami nagyon szép volt. Az idegenvezetőnkkel körbejártuk a kastélyt, miközben érdekes dolgokat tudtunk meg róla. A kastély után sétáltunk a városban.
Második megállónk Érmindszent volt, ahol Ady Endre szülőházát tekintettük meg. Az emlékművet megkoszorúztuk és mécsest gyújtottunk. Onnan Magyarvalkóra mentünk. Ott a református templomhoz sétáltunk fel. Rájöttünk, hogy ez más, mint a többi templom, mert míg a többi fehér ez fehér, piros és kék színű volt. Magyarvalkó után Kalotaszentkirályra mentünk, ahol elfoglalhattuk a szállásunkat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése